Com restablir la fàbrica d'un MacBook Pro

És hora d'esborrar completament el vostre MacBook Pro i tornar-lo a la configuració de fàbrica?

Com restablir la fàbrica d'un MacBook Pro

Tant si veneu el vostre Macbook Pro en línia, el presteu a un amic o el torneu a la botiga, és molt important que n'esborreu totes les dades i la configuració per donar-lo a un altre usuari de manera segura.

És possible que al futur propietari del vostre MacBook Pro no li importi la vostra informació, però hi ha pirates a tot arreu i mai saps què pot fer algú amb les teves dades.

Aquest article us mostra com restablir les dades de fàbrica del vostre MacBook Pro perquè la vostra privadesa es mantingui protegida.

Per què fer un restabliment de fàbrica?

El disc dur del vostre MacBook Pro conté les vostres imatges, l'historial de navegació, els fitxers de treball, el compte d'iTunes i tota mena d'informació. No obstant això, massa gent no esborra els seus ordinadors abans de vendre'ls.

Una enquesta del Blancco Technology Group va mostrar que el 78% dels discs durs que van comprar a eBay tenien dades personals o de l'empresa encara accessibles. D'aquestes unitats, el 67% tenia dades fàcilment accessibles, mentre que la resta necessitava una mica de treball amb una eina de recuperació de dades per obtenir la informació. Només el 10% dels discs durs que va comprar l'empresa tenien les dades esborrades de manera segura. L'altre 90% dels venedors corre el risc que les seves dades els robessin.

També és possible que necessiteu o vulgueu fer un restabliment de fàbrica si heu estat utilitzant el vostre MacBook Pro durant molt de temps o heu trobat un problema amb una configuració de programari que no podeu resoldre d'una altra manera. És l'últim recurs per resoldre problemes.

En qualsevol cas, cal saber com fer un restabliment de fàbrica sense perdre les dades essencials.

Com restablir la fàbrica d'un MacBook Pro

Ara que ja sabeu per què és tan essencial restablir la configuració de fàbrica del vostre MacBook Pro (o qualsevol ordinador, per al cas), anem a com. El procés és sorprenentment senzill i ho farem pas a pas.

Pas 1: Fes una còpia de seguretat de tot

El restabliment de fàbrica significa que les vostres dades s'esborraran del vostre MacBook. Com a tal, voldreu fer una còpia de seguretat de tot el que no vulgueu perdre permanentment.

La manera més senzilla i senzilla de fer-ho és utilitzar Time Machine, l'aplicació de còpia de seguretat integrada a macOS. A continuació s'explica com fer una còpia de seguretat de les dades amb Time Machine.

  1. Anar a "Preferències del sistema" i llavors "Màquina del temps."
  2. Seguiu l'assistent per formatar la unitat de destinació i torneu a copiar tots els fitxers seleccionats al vostre MacBook Pro.

El procés de Time Machine és així de senzill; fa que sigui molt fàcil crear una còpia de seguretat per portar-la al vostre ordinador següent.

Pas 2: tanqueu la sessió de tot

No és estrictament necessari tancar la sessió de les vostres aplicacions, però és possible que vulgueu fer-ho amb molta precaució. Aquest pas et facilita la vida quan comences a treballar amb un ordinador nou. Tancar la sessió també garanteix que les aplicacions que es connecten a dispositius concrets es puguin enllaçar amb èxit al vostre ordinador nou sense cap problema.

Com desautoritzar iTunes a macOS MacBook

iTunes autoritza el vostre dispositiu concret a reproduir o reproduir contingut multimèdia, de manera que desautoritzar-lo l'alliberarà per al vostre ordinador següent.

  1. Obriu iTunes.
  2. Feu clic a "Botiga” pestanya.
  3. Seleccioneu"Desautorització d'aquest ordinador".
  4. Introduïu el vostre ID d'Apple i la vostra contrasenya i feu clic a "Desautoritzar-ho tot.”
com-reiniciar-la-fàbrica-un-macbook-pro-2

Alternativament, podeu anar a "Botiga -> Compte -> Autoritzacions" i tria "Desautoritzar aquest ordinador.”

Com desactivar iCloud a macOS MacBook

Desactivar iCloud també és una bona pràctica, ja que gran part de les vostres dades s'emmagatzemen a iCloud.

  1. Obert "Preferències del sistema".
  2. Fer clic a "iCloud".
  3. Feu clic "Tanca sessió."
  4. Feu clic "Suprimeix de Mac" per a totes les finestres emergents.

Com desactivar FileVault a macOS MacBook

Desactivar FileVault és útil, ja que fa que el procés d'esborrat del disc funcioni molt més ràpid.

  1. Obert Preferències del sistema
  2. Feu clic Seguretat i privadesa
  3. Seleccioneu el FileVault pestanya
  4. Feu clic al cadenat per desbloquejar la configuració i introduïu la vostra contrasenya
  5. Feu clic Desactiveu FileVault

Desactivar FileVault no és estrictament necessari, però segons la meva experiència, accelera la seqüència d'esborrat.

Com desautoritzar aplicacions a macOS MacBook

A més de desautoritzar iTunes, iCloud i FileVault, també hauríeu de desautoritzar les aplicacions que s'enllacen amb el maquinari. Adobe Photoshop, After Effects i MacX DVD Ripper Pro són només alguns exemples. Mentre que molts programes enllacen a un compte en línia o grup d'usuaris, d'altres es connecten a un ordinador específicament.

Si suprimiu aquestes autoritzacions del vostre MacBook Pro, us facilitareu tornar-les a autoritzar al vostre nou MacBook.

Pas 3: esborreu el disc

Un cop hàgiu fet una còpia de seguretat de totes les vostres dades essencials i tingueu les aplicacions desautoritzades, és hora de reiniciar el vostre Mac i esborrar la unitat completament.

Assegureu-vos que el vostre MacBook Pro estigui connectat a una presa de corrent i que tingui accés a Internet mitjançant Ethernet o Wi-Fi abans de continuar amb el procés d'esborrat. Si el vostre Macbook utilitza Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) o més antic, necessiteu el vostre suport d'instal·lació original.

  1. Reinicieu el vostre MacBook Pro.
  2. Durant la seqüència d'arrencada, manteniu premut "Ordre + R" fins que vegeu el logotip d'Apple.
  3. Feu clic "Utilitat de disc" quan apareix el menú: les opcions d'aquest menú (esmentades a continuació) poden diferir lleugerament segons la versió de macOS.
  4. Feu clic “Continuar” i llavors "Disc d'inici".
  5. Seleccioneu "Esborrar" del menú superior i "Mac OS Extended" des del menú emergent que apareix.
  6. Feu clic "Esborra".
  7. Surt de "Utilitat de disc" un cop finalitzat el procés.
com-reiniciar-la-fàbrica-un-macbook-pro-3

Nota: Depenent de la versió de macOS que utilitzeu, la redacció del "Utilitats” les opcions del menú poden diferir lleugerament. Només assegureu-vos que vostè seleccioneu l'opció que esborra el disc completament.

Un cop finalitzat el procés d'esborrat, tindreu un pisapapers car però atractiu i haureu de tornar a carregar macOS perquè tot funcioni de nou.

Pas 4: torneu a instal·lar macOS al vostre MacBook Pro

Un cop seleccionat "Surt de la utilitat de disc" en el procés esmentat anteriorment, hauríeu de veure una finestra que esmenta la reinstal·lació.

  1. Seleccioneu "Torna a instal·lar macOS" (o la redacció equivalent).
  2. El vostre MacBook Pro utilitzarà Ethernet (o Wi-Fi) per baixar automàticament la darrera versió de macOS.
  3. Espereu que es descarregui i, a continuació, seguiu les instruccions per completar el procés d'instal·lació.

Aquest procés no hauria de trigar gaire, però depenent de la velocitat d'Internet, pot trigar una mica més del que s'esperava.

Per Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) o més antic, necessiteu el suport d'instal·lació original per tornar a carregar macOS. És una mica antiga, però encara funciona bé.

El MacBook Pro és una màquina bastant ràpida. La instal·lació és robusta i funciona ràpidament. No hauríeu de trobar cap dificultat un cop comença la instal·lació.

Pas 5: Acabat

Un cop macOS hagi acabat de baixar i instal·lar-se, us hauria de presentar l'assistent de configuració. El que feu des d'aquí depèn del que vulgueu fer amb la màquina.

Si el manteniu i torneu a començar, seguiu l'assistent de configuració durant tot el procés per localitzar l'ordinador. A continuació, podeu baixar totes les vostres aplicacions i fitxers com us convingui i començar a utilitzar l'ordinador una vegada més.

Si l'estàs venent o regalant, mantén premut "Ordre + Q" per ometre l'assistent de configuració. El nou propietari voldrà configurar el MacBook Pro segons les seves necessitats, de manera que no hi ha cap motiu per executar aquest procés de configuració.

Això és tot el que cal per restablir la configuració de fàbrica del vostre MacBook Pro! És un procés senzill i no hauria de generar cap problema. Seguint els passos indicats anteriorment, podeu restablir la configuració de fàbrica del vostre MacBook sense preocupar-vos de perdre les vostres dades o de passar la vostra informació personal al següent propietari.